Hogyan készül a Krówka?
A "Krówka" a hagyományos lengyel félpuha tej- vagy vajkaramella, valószínűleg a leghíresebb lengyel édesség a világon. Története egészen 1921-ig, Poznań városába nyúlik vissza
Hogyan készül? A folyamat nem túl bonyolult, de annál időigényesebb. A friss tejet a cukorral és vajjal lassan melegítik több órákon át, majd az így kapott masszát speciális munkalapokra öntik, ahol lehűtik. Pár nap után válik szeletelhetővé, ekkor feldarabolják, és egyenként csomagolják.
A Krówka lágy és rugalmas, de az idő múlásával a cukor kristályosodásának köszönhetően kívülről folyamatosan keményedik.
A géppel előállított Krówka nagyban különbözik a kézműves gyártók ínyenc édességeitől.
A kézzel készített Krówka intenzívebb és egyedi ízű, mivel a hagyományos módszerek révén a különféle összetevők jobban keverednek és érnek össze. A kézi folyamat egyedi és gazdag textúrát hozhat létre.
Ezért ajánljuk mi a Wawel üzemében készült világ számos országában népszerű vajkaramellát. A cég az innovációk bevezetése mellett törekszik a hagyományok megtartására. A klasszikus receptnek és az alapanyagoknak köszönhetően a Wawel Krówka egyedülállóan finom. Nem tartalmaz semmilyen hozzáadott tartósítószert, színezéket vagy mesterséges aromát.