A világ édességkedvelői új szenzációra figyelnek fel, amely nem más, mint a dubai pisztáciás csokoládé. Ez a különlegesség gyorsan vírusként terjedt, és világszerte meghódította az édesszájúak szívét. De mi is teszi ezt a csokoládét ennyire különlegessé? A válasz a gazdag ízekben, a ropogós textúrában és a kiváló minőségű hozzávalókban rejlik. Az egyik ilyen kulcsfontosságú összetevő, amely a dubaji csokoládé különleges ízét adja, a pisztáciakrém, amelyt a webshopunkban is beszerezhető.
Hozzávalók és elkészítés
Hozzávalók:
- 10 dkg kunafa tészta
- 3 dkg vaj
- Egy üveg Pistacchio Sofi Szicíliai pisztácia krém
- 3 evőkanál tahini szósz
- 20 dkg tejcsokoládé
- 5 dkg fehércsokoládé
- 10 dkg aprított pisztácia (elhagyható)
Elkészítés:
- Előkészítés: Kezdjük a kunafa tészta előkészítésével. A tésztát felvágjuk, majd kevés vajon, serpenyőben aranybarnára sütjük. Az elkészült tésztát félretesszük hűlni.
- A tejcsokoládét felolvasztjuk.
- Az tésztához hozzáadjuk a pisztáciakrémet és a tahinit. Aprított pisztáciával gazdagíthatjuk a texturát.
- Az olvasztott tejcsoki felét egy tálba öntjük, úgy, hogy a tál oldalát is bekenjünk körülbelül 2 cm magasan. Majd hűtőbe tesszük hűlni.Ha megdermedt a csoki, akkor rárétegezzük a pisztáciás tésztát és fagyasztóba tesszük.Ha megdermedt a pisztácia, ráöntjük a csoki másik felét, fehér csokival és pisztácia darabokkal megszórjuk és hűtőbe tesszük minimum 1 órára.Ha megdermedt, szeletekre vágva tálaljuk.
Túl macerásnak találod az elkészítését? A pisztáciás Dubai csokoládé hamarosan megvásárolható a www. gourmetcara webshopban. Ez a Dubai csokoládé nem csupán egy desszert, hanem egy valódi kulináris élmény. A ropogós kunafa tészta találkozása a gazdag, krémes pisztáciás csokoládéval minden falatban egyedi ízkombinációt nyújt.